Bizde Efes neyse, Brezilya'da Skol o. Skol burada üretiliyor ve tadı Türkiye'dekinden çok farklı, (5 kat daha güzel hatta :)
Birayı içme şekilleri de oldukça ilginç:
İlk ve en önemli kural, bira buz gibi olacak yoksa hayatta içmiyorlar :)
İkincisi, şişeyi ağız kısmına yakın tutuyorlar ki elin sıcaklığıyla bira ısınmasın.
Üç, bira masaya birer birer söylenir ve ilk bira bitince hemen ikincisi gelir. İkinci bitince üçüncü...dur demezsen bira gelmeye devam eder.
Dört, ilk bira gelince (genelde 600 ml ya da 1 litrelik şişe), herkesin bardakları sırayla doldurulur. Bitiren sadece kendi bardağını değil, diğer bitirenlerinkini de doldurur.
Beş, bardaklar şerefe kaldırıldığında herkes katılır ve herkes ilk yudumu bardağını masaya koymadan önce alır. Şerefe demez ya da deyip de içmezsen ayıp olur :)
Altı, herkes aynı boy küçük cam bardaklarda birayı içer.
Yedi, bira hemen hemen her zaman bir plastik (bir çeşit termos görevi yapan) kaba konur masaya gelince. Biten şişe kabın dışına konur ve bu, yeni bir şişe bira istediğin anlamına gelir.
Sekiz, genelde masaya boş bir kasa verilir ve boş şişeler bu kasaya yerleştirilir. Gecenin sonunda boş şişeler sayılır ve toplam fiyat kişi sayısına bölünür. Sonuçta herkes eşit miktarda öder :)
****
Brazilians are drinking Skol beer all the time. They have very interesting beer drinking culture as well :)
The beer (serveja) MUST be ice-cold first of all.
They put the beer into the plastic cup so beer will stay cold.
They drink beer from small glass cups and everybody has the same.
When you poor the beer you poor it for everyone.
When you finish the beer you put the empty bottle outside of the cup and that means you want another one.
They will keep bringing beer for you until you say stop.
At the end you count the empty bottles and everybody share the cost!
I love drinking beer in Brasil :)
Birayı içme şekilleri de oldukça ilginç:
İlk ve en önemli kural, bira buz gibi olacak yoksa hayatta içmiyorlar :)
İkincisi, şişeyi ağız kısmına yakın tutuyorlar ki elin sıcaklığıyla bira ısınmasın.
Üç, bira masaya birer birer söylenir ve ilk bira bitince hemen ikincisi gelir. İkinci bitince üçüncü...dur demezsen bira gelmeye devam eder.
Dört, ilk bira gelince (genelde 600 ml ya da 1 litrelik şişe), herkesin bardakları sırayla doldurulur. Bitiren sadece kendi bardağını değil, diğer bitirenlerinkini de doldurur.
Beş, bardaklar şerefe kaldırıldığında herkes katılır ve herkes ilk yudumu bardağını masaya koymadan önce alır. Şerefe demez ya da deyip de içmezsen ayıp olur :)
Altı, herkes aynı boy küçük cam bardaklarda birayı içer.
Yedi, bira hemen hemen her zaman bir plastik (bir çeşit termos görevi yapan) kaba konur masaya gelince. Biten şişe kabın dışına konur ve bu, yeni bir şişe bira istediğin anlamına gelir.
Sekiz, genelde masaya boş bir kasa verilir ve boş şişeler bu kasaya yerleştirilir. Gecenin sonunda boş şişeler sayılır ve toplam fiyat kişi sayısına bölünür. Sonuçta herkes eşit miktarda öder :)
****
Brazilians are drinking Skol beer all the time. They have very interesting beer drinking culture as well :)
The beer (serveja) MUST be ice-cold first of all.
They put the beer into the plastic cup so beer will stay cold.
They drink beer from small glass cups and everybody has the same.
When you poor the beer you poor it for everyone.
When you finish the beer you put the empty bottle outside of the cup and that means you want another one.
They will keep bringing beer for you until you say stop.
At the end you count the empty bottles and everybody share the cost!
I love drinking beer in Brasil :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder